Scheveningse Salon – pr-vraag

Als je een plek voor hebt voor een afdruk van de flyer, zou je die dan op de daarvoor geschikte plaats willen ophangen te hangen?

Scheveningse Salon 2024.jpg te gebruiken voor een bericht op jouw facebookpagina

en de Scheveningse Salon 2024.jpg te gebruiken voor een bericht op jouw instagram

Elke plaatje is geschikt voor de verschillende media.

Alvast bedankt voor deze medewerking aan de pr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persbericht

De Scheveningse Salon georganiseerd door Art&Jazz en Museum Muzee

Van 5 tot 26 oktober kunt in de Panoramazaal van Muzee een zeventigtal kunstwerken van circa dertig kunstenaars van de Stichting Art&Jazz bekijken.
De tentoonstelling onder de naam “De Scheveningse Salon” wordt gekenmerkt door een grote variatie in stijlen en materialen: sieraden, glaskunst, ijzerdraad sculptures, olieverf- en acrylschilderijen, collages, borduurkunst, keramiek en aquarellen en tekeningen en fotografie.
Art&Jazz heeft als doel kunstenaars een platform te bieden in de breedste zin van het woord. Naast beeldende kunstenaars hebben ook muzikanten, schrijvers en dichters een podium gevonden bij Art&Jazz.
Art&Jazz heeft al een groot aantal keren om de twee jaar een “Scheveningse Salon” georganiseerd. De Scheveningse Salon dankt haar naam aan de jaarlijkse Parijse Salon, die in 1648 door de Franse minister van financiën kardinaal Jules Mazarin in het leven werd geroepen om kunstenaars gelegenheid te bieden hun werk te tonen. De muren werden, wat de gewoonte was die tijd, van onder tot boven vol gehangen met schilderijen, waardoor het ene werk een betere plek kreeg dan het andere.
De toelatingsregels werden bepaald door de voor het leven benoemde leden van de Académie des Beaux Arts en lieten in feite alleen de gevestigde kunstenaars toe.
Als protest richtten de impressionisten in 1868 hun eigen succesvolle “Salon des Refusés” (Salon van de Afgewezenen) in. In zekere zin is de Scheveningse Salon ook een “Salon des Refusés”. Art&Jazz balloteert niet en is daarin als kunstenaarscollectief uniek. De Stichting wordt gefinancierd uit de bijdragen van de aangesloten kunstenaars en deelnemers aan de beeldenwandelingen die Art &Jazz in het Westbroekpark organiseert. Art&Jazz ontvangt geen subsidies.
Art&Jazz viert dit jaar haar 15-jarig bestaan en telt nu 101 aangesloten kunstenaars.

De Scheveningse Salon in de Panoramazaal van Muzee is van 5 tot 26 oktober te bezichtigen. Muzee is van woensdag t/m zondag geopend van 11:00 u tot 17:00 u. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 10,= en voor jongeren van 13 tot 17 jaar € 5,=. Voor kinderen onder de 13.jaar is de toegang gratis.
Museumjaarkaart is van toepas