Christel Swarttouw-Hofmeijer

Christel Swarttouw-Hofmeijer woont in Den Haag en tekent sinds haar jeugd portretten en figuren. Ze is de afgelopen jaren lessen gaan volgen bij enkele docenten om schildertechnieken en vaardigheden te verbeteren, eerst bij o.a. Saskia van Dijk en daarna bij Arjan van Gent, Atelier Sint Lucas in Den Haag. Van hen leerde zij schilderijen op meerdere manieren aan te pakken en een eigen ‘handschrift’ te ontwikkelen.
De laatste jaren schildert zij met name portretten, stillevens, abstract werk en landschappen. Bij portretten houdt ze ervan om de essentie van de persoon weer te geven. Ze schildert met een lossere toets.
In het schilderen kan zij veel kwijt: haar liefde voor kunst en passie voor schilderen vindt zich een weg op het doek. Soms begint zij aan iets en heeft ze geen idee waar het naar toe gaat, het kan dan nog alle kanten op. Dit zijn vaak leuke ontdekkingstochten op het doek! Andere keren heeft ze in het begin al een richting waar het schilderij naar toe moet gaan. Een nieuw schilderij is altijd weer een avontuur!
Belangstelling? Neem dan een kijkje op haar website: https://christelsgallery.com