Irene van der Does de Bye

Irene werkt sinds 1999 met glas. In 2002 heeft zij glasatelier Vetro Colorito opgericht.

Het atelier is jarenlang gevestigd geweest in het Statenkwartier in Den Haag. In februari 2014 is het atelier verhuisd naar een grote, lichte ruimte in de Van Heutszstraat in Bezuidenhout.

Het atelier richt zich hoofdzakelijk op drie technieken: glasfusing, glas-in-lood en glas-in-koperfolie, ook wel bekend als tiffany.

Eigen werk

In haar atelier vervaardigt Irene glasobjecten volgens de techniek van het fusen, het versmelten en vervormen van glas in de gesloten glasoven. Het werk wordt gekenmerkt door evenwicht en harmonie. Door het gebruik van heldere, transparante kleuren, veelal in combinatie met blank glas heeft het werk een opgewekt karakter. Ander werk heeft door de combinatie van rood, zwart en goud een rijke, warme uitstraling. Er zijn geen twee objecten hetzelfde. Het werk bestaat voornamelijk uit objecten voor binnen en buiten, schalen en sieraden. Het is te koop in diverse galeries en in het atelier.

Opdrachten

Irene werkt ook in opdracht.
Glasfusing is een techniek die zich bij uitstek leent voor bijzondere (relatie-) geschenken en monumenten. Lampen worden vaak vervaardigd met glas-in-koperfolie, de techniek van Tiffany. In het atelier worden ook opdrachten voor nieuwe glas-in-loodramen uitgevoerd.

Korte cursussen

Het is mogelijk om cursus te volgen in de volgende technieken: glas-in-lood, glas-in-koperfolie en glasfusing. Er wordt les gegeven in kleine groepen van maximaal zes personen. Er is plaats voor zowel beginners als gevorderden.
Een korte cursus duurt 6 weken ( na de zomer van 2017 verandert dit in 8 weken).

De lessen worden bij voldoende belangstelling gegeven op maandagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en op maandag- en dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Het is in beperkte mate mogelijk om van deze lestijden af te wijken.

Zomerprogramma

Tijdens de zomermaanden wordt een jaarlijks wisselend programma aangeboden van uiteenlopende workshops, zoals bijvoorbeeld glas-in-lood, glasfusing, casting. In het voorjaar wordt het nieuwe Zomerprogramma bekend gemaakt op de website.

Glasacademie  Colorito

Voor mensen die meer diepgang wensen biedt de glasacademie een driejarig programma voor aankomend professionele glaskunstenaars.
De belangrijkste pijlers zijn glas-in-lood en glasfusing. Daarnaast is er aandacht voor glasappliqué, brandschilderen en casting. Het is de combinatie van technieken die zoveel mogelijkheden biedt en die het werken met glas zo fascinerend maakt.

Het programma van de Glasacademie geeft hen die dromen van een eigen glasatelier de mogelijkheid die dromen waar te maken.

Er is aandacht voor techniek, creativiteit en ondernemersvaardigheden.

De lessen worden gegeven op vrijdagochtend en zaterdag.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de websites www.vetrocolorito.com en www.glasacademie.nl.

U kunt natuurlijk ook even bellen, 06 39 22 98 14, of mail naar irene@vetrocolorito.com.

Buiten de lesuren bent u van harte welkom in het atelier.