Tiane Heins

Tiane over haar beelden:
De abstractie van de vorm staat altijd in relatie met de structuur van de steen.
Daarbij gaat alles om de mooie uiteindelijk vorm, waarheen de steen zelf de weg wijst.
De steen moet steen blijven en zij moet gelukkig zijn met zichzelf.

Winnaar derde Wintersurprise-wedstrijd bekend!

 Zondag 6 januari werd in Muzee Scheveningen de derde Wintersurprise onthuld. Het is een sculptuur van kunstenares Tiane Heins. Uit een plaat van albast, maakte zij een beeld. De dikte van de plaat was een beperking maar dat zou je niet zeggen wanneer je het beeld ziet. Aan elke zijde is het volkomen anders.

Tiane Heins is autodidact. Naast een betaalde baan is zij ‘aan de gang gegaan met steen’ zoals ze het zelf vertelde tegen de jury. Daarbij kan het materiaal haar niet hard genoeg zijn. Bij voorkeur werkt ze met marmer. Lijnen zijn voor haar belangrijker dan details.

De winnende sculptuur heeft de naam ‘ontluikend’ maar is, volgens de jury, voor zoveel interpretaties vatbaar dat het helemaal binnen de wedstrijdcriteria van de Wintersurprises valt. Vooral als je het kunstwerk van alle kanten goed bekijkt.

Dat kunt u ook! De sculptuur is tot 1 februari a.s. te zien in de Bad- en strandzaal van Muzee Scheveningen. En als u het erg mooi zou vinden, voor bijvoorbeeld bij u thuis of op kantoor: het is ook te koop. klik hier voor contact met Tiane.

Kijk ook eens op

www.beleefmijnbeelden.nl

 
Allyn uitgevoerd in serpentijn.

Golfbeweging in witte en zwarte albast