Expositie Achter Gesloten Deuren 5 juni t/m 11 juli 2021

5 juni t/m 11 juli
Te zien in Muzee Scheveningen
expositie
ACHTER GESLOTEN DEUREN

Onze kunstenaars tonen werken die zij in de eerste moeilijke maanden van de Corona crisis hebben gemaakt. Het publiek kan kennismaken met kunst gemaakt achter gesloten deuren.

Een nieuwe kunststroming
De kunst in deze expositie nodigt het publiek uit tot nieuwe inspiratie en ideeën, maar ook tot nieuwe waarden en inzichten. Wat betekent achter gesloten deuren voor ons? Wat doet 1,5 meter afstand met ons? Met onze familie en vrienden? En wat doet dit met mij als kunstenaar?
Typisch Art & Jazz is ook deze expositie weer divers en verrassend. Een kunstverzameling van olieverf op doek, textielkunst en van houtskool op kalkpapier tot sieradenkunst.
Op initiatief van Marije Hendrikx, oprichter van Art & Jazz en dichteres te Scheveningen, zijn dichters uitgenodigd om te reageren op deze kunstwerken. De samensmelting van beide kunstvormen geeft een reflectie weer van kunstenaars op een bijzondere tijd in ons leven. Er is een nieuwe stroming ontstaan: Corona-Art! Of te wel: Achter gesloten deuren.
Verhalen & gedichten
Naast het bewonderen van kunstwerken kunnen de bezoekers lezen over hoe de kunstenaars de Corona crisis beleven en uitdrukken in hun kunst. Zoals het verhaal van Christine Laheij (1942). Laheij heeft acht weken bij haar dochter in huis in quarantaine gezeten. In deze tijd heeft ze werk gemaakt dat de isolatie van de Nederlandse huishoudens uitbeeldt. Of het zelfportret van Marjolein Burbank waarin ze 3 maal zichzelf, naar 3 kanten kijkend, op textiel uitbeeldt. Oplettend of ze wel de voorgeschreven afstand houdt tot de ander. Of de werken van Brigit Law Loman die haar als meisje afgesloten en in zichtzelf gekeerd afbeelden, o zo verlangend naar openheid.
De gedichten maken de verhalen van de kunstenaars compleet. Zoals het gedicht ‘Langeafstandsgeliefden’ van Jolies Heij bij het schilderij ‘l’amour fait mal’ van Wiebe Dekker en het gedicht ‘Overgeleverd’ van Renate Spierdijk bij het schilderij ‘Coronablues’ van Bert Scheijgrond.
In z’n geheel biedt deze expositie een kleurrijk palet aan hedendaagse emoties waar iedereen mee te maken heeft, zoals een stapje terugdoen, huidhonger, zelfreflectie, klimaat, positieve motivatie en nog veel meer.

“De samensmelting van beide kunstvormen geeft een reflectie weer van kunstenaars op een bijzondere tijd in ons leven.”
Wiebe Dekker, Voorzitter Art & Jazz

De unieke samenwerking tussen kunstenaar en dichter heeft geleid tot de totstandkoming van deze prachtige expositie en bundel ‘Achter gesloten deuren’.

Datum: 5 juni t/m 11 juli 2021
Locatie: Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92, 2586 GT Den Haag
Officiële opening: informatie over de feestelijke opening volgt binnenkort
Organisatie: Stichting Art & Jazz www.artandjazz.nl
Afbeelding ‘Achter gesloten deuren’: collage ‘il Lockdown’ van Yvonne Meulman
Contact: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigit Law 0686632408 of bestuur@artandjazz.nl