Aangesloten kunstenaars 2020

Aangesloten kunstenaars hebben voordelen:

Altijd -als eerste- op de hoogte van de nieuwste informatie.
Betaald een lagere prijs bij de evenementen.
Heeft voorrang bij inschrijvingen bij onze evenementen.
Krijgen een vermelding (eigen pagina) met een link naar uw eigen website en drie foto’s van kunstwerken van uw hand.

Genoeg voordelen om maar € 27,50 te betalen per kalenderjaar.

Interesse? Inschrijven kan op deze pagina

Els van Asten

olie en acryl verf

Els is een schilder met een grafische achtergrond. Meestal werkt zij figuratief, in haar eigen stijl.  Zij heeft zich de laatste tijd toegelegd op het schilderen van  meerluiken. Deze meerluiken bestaan uit een geheel van kleine doekjes, die samen een overweldigend kleurenpalet vormen, dat de kijker meeneemt in o.a. landschappen en zeegezichten. Deze meerluiken kunnen van 15 tot 100 doekjes of groter zijn.

Haar interesse in architectuur heeft geleid tot tal van grote twee- en drieluiken met gebouwen in een verrassend perspectief!

Bomen hebben de laatste tijd vooral de aandacht. Op groot en klein formaat.

Naast het schilderen is fotograferen een grote passie. Els legt talloze beelden vast, als inspiratiebron, als herinnering, maar ook gewoon omdat ze schoonheid ziet in alles om zich heen. Zie haar fotowerk onder de noemer : “fotografie

Els werkt ook in opdracht.

Zie haar website: www.elsvanasten.com

 

Els is a painter with a background in graphics. She created figurative works in her own style, she now paints abstract on multiple canvases.  They consist  a number of small canvases which together convey a striking color palet and forms which the viewer may interpret as land or seascapes.These multiply canvases can be from 15 till 100 canvases or bigger.

In addition her interest in architecture has inspired her to create diptychs and triptychs with buildings with a surprising perspective.

Trees have the most of attention nowadays, in big and smaller format.

Photography is one of her passions. For inspiration, but also because she sees beauty in anything around her.

Els also does commission work.

Look at her website: www.elsvanasten.com

100 tinten Zee III – Nelisse.

“happy” – 50-luik – 50 x 13x18cm. – acryl op doek op paneel

bomen 1.

 

Jolanda van Atteveld

keramiek

Ik werk met glas, soms in combinatie met keramiek of alleen met keramiek, afhankelijk van wat mijn gevoel mij ingeeft.
Ik ben geboeid door menselijke gevoelens die ik in de ziel van het beeld tot uitdrukking probeer te brengen.

Jolanda van Atteveld
www.jolandavanatteveld.nl

Jacintha van Beveren

fotografie, jutvogels

Jacintha is professioneel fotografe en legt zich vooral toe op natuurfotografie, meer specifiek vogels met een achtergrond.
Recent maakt ze zelf vogels van jutmateriaal van het strand, zgn. jutvogels.

Jutvogels

De zee ruimt op
en wast zichzelf schoon
maakt al wat in haar is
tot ingewikkeld kunstwerk

Een schelp
verbonden met een lijn
Wat wier, een steen, een tak
En nog meer wier en lijnen.

Heel langzaam,
soms met brute kracht
Spoelen presentjes
Zichtbaar op het strand

De zee creeert
van al wat in haar is
iets moois

De zee maakt steeds weer
nieuwe jutvogels.

Jacintha van Beveren
www.castora.nl

 

Gonda de Bles

onbekend

Nog geen info ingestuurd

Marjon van Boeckel

Marjon van Boeckel

schilderen

 

Website: www.tekunstentekoop.nl

 

Debbie Boender

nog onbekend

Jaques Bron

Jaques Bron

onbekend

Nog niet ingezonden

Marjolein Burbank

textiel

Lees in dit interview over de manier van werken van Marjolein en haar ontwikkeling in de kunst.

Marjolein Burbank

marjoleinburbank@yahoo.com

http://marjoleinburbank.weebly.com/

Denise van der Burgh

schilderen

“Iedere keer is het maken van een schilderij een klein avontuur. Je zoekt naar een goede compositie, het juiste kleurgebruik, de weergave van een bepaalde sfeer…………..en toch komt er al zoekende vaak iets heel anders uit dan je van plan was. Schilderen is daardoor voor mij een verrassende, spannende maar ook ontspannende bezigheid. Het is ook al heel lang mijn belangrijkste hobby. Ik merk daarbij dat het nemen van lessen voor mij belangrijk is, omdat je op veel nieuwe ideeën wordt gebracht en aangemoedigd wordt om te experimenteren. Zo heb ik veel geleerd van Arthur Stam, Richard van der Spek en Fieke Weilers.

 

Na mijn pensionering ben ik kunstgeschiedenis gaan studeren en tegelijk stopte mijn toenmalige schilderdocent. Ik heb toen een aantal jaren niet meer geschilderd, maar miste de verf en de penselen wel! Nu ben ik alweer enkele jaren volop bezig en probeer ik weer wat verder te komen – je bent nooit uitgeleerd. Ik werk in olieverf, en mijn schilderijen laten altijd een herkenbare werkelijkheid zien. Meestal begint een idee met een voorwerp dat mij aanspreekt door vorm en kleur, maar ik schilder ook dieren en de laatste tijd ook landschappen. Vaak combineer ik deze elementen, waardoor het lijkt of er een verhaal wordt verteld. Welk verhaal? Dat mag de toeschouwer zelf invullen.

Voor meer werk: zie www.kgvlietstreek.nl

 

Flying Mushrooms

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papaver Orientale

Windkracht 8

Olga van Buul

onbekend

Nog niet ingezonden

Silvia Clavijo

olie en acryl verf

In mijn beeldend werk staat de mens centraal. Het unieke van elke levensfase met bijbehorende gevoelens en emoties fascineert mij. Dat probeer ik vast te leggen. Landschap en natuurlijke elementen gebruik ik als achtergrond om de expressie van het moment in te bedden in een al omvattende kosmische beweging.

De technieken die ik gebruik zijn bedoeld om de schijnbare paradox van stilstand en beweging te laten contrasteren. Ik maak vooral gebruik van technieken als lithografie, acrylverf, pastelkrijt, aquarel en olieverf.

Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in 1986. Daarna heb ik een post Hbo-opleiding als Creatief Therapeut afgerond in 2006. De afgelopen 25 jaar heb ik les gegeven en workshops (kunstzinnige vorming) verzorgd voor kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Meer info:  www.artateliercascada.com 

Theo Damsteegt

grafiek

Theo Damsteegt (Voorburg) maakt grafiekwerk, vooral abstracte en figuratieve linosnedes die hij in eigen atelier afdrukt. Vaak gebruikt hij de schuifdruk-techniek, waarbij een linoleum-blok herhaaldelijk wordt afgedrukt op hetelfde vel papier en bij elke drukgang verschoven wordt en eventueel wordt ingeïnkt met een andere kleur. Deze techniek geeft een indruk van diepte, maar kan ook beweging suggereren. Meer hierover op zijn website.

Veel van zijn figuratieve linosnedes zijn geïnspireerd door de mythologie en filosofie van verschillende oude culturen waarin het onstaan van de aarde en de relatie tussen mens en kosmos centraal staan. In sommige prenten wordt deze achtergrond gebruikt om de dreigende ondergang van de aarde door de klimaatcrisis uit te beelden.

Voorbeelden van en informatie over zijn werk zijn te vinden op www.theodamsteegt.com.

Theo Damsteegt is ook lid van ArteryKC (Den Haag), de Voorschotense Kunstkring, en Galerie Arti-Shock (Rijswijk).

 

 

 

Wiebe Dekker

foto, verf, keramiek, collage etc.

Maandagkunstenaar.

Mijn eerste grote werk maakte ik samen met een maatje bij de opening van het Plein 40-45 in Amsterdam. Een actionpainting voor Amnesty International. Kemphanen op een doek van 200 x 300 cm.

Toen wij klaar waren gingen we een rondje over de feestmarkt lopen. Bij terugkeer bleek het doek gestolen. ‘t Was zeker de moeite waard.

Gedurende mijn leven ben ik ongeveer 20 jaar werkzaam geweest als docent beeldende vorming. Opgeleid in Den Haag. Ik gaf les aan mensen van 6 tot en met 66 jaar.

Het meeste werk heb ik in opdracht gemaakt.

Nu ben ik vooral actief voor ART&JAZZ. Daarnaast maak en bewerk ik foto’s, schilder ik en maak objecten.

 

boten

vis

Irene van der Does de Bye

glas

Irene werkt sinds 1999 met glas. In 2002 heeft zij glasatelier Vetro Colorito opgericht.

Het atelier is jarenlang gevestigd geweest in het Statenkwartier in Den Haag. In februari 2014 is het atelier verhuisd naar een grote, lichte ruimte in de Van Heutszstraat in Bezuidenhout.

Het atelier richt zich hoofdzakelijk op drie technieken: glasfusing, glas-in-lood en glas-in-koperfolie, ook wel bekend als tiffany.

Eigen werk

In haar atelier vervaardigt Irene glasobjecten volgens de techniek van het fusen, het versmelten en vervormen van glas in de gesloten glasoven. Het werk wordt gekenmerkt door evenwicht en harmonie. Door het gebruik van heldere, transparante kleuren, veelal in combinatie met blank glas heeft het werk een opgewekt karakter. Ander werk heeft door de combinatie van rood, zwart en goud een rijke, warme uitstraling. Er zijn geen twee objecten hetzelfde. Het werk bestaat voornamelijk uit objecten voor binnen en buiten, schalen en sieraden. Het is te koop in diverse galeries en in het atelier.

Opdrachten

Irene werkt ook in opdracht.
Glasfusing is een techniek die zich bij uitstek leent voor bijzondere (relatie-) geschenken en monumenten. Lampen worden vaak vervaardigd met glas-in-koperfolie, de techniek van Tiffany. In het atelier worden ook opdrachten voor nieuwe glas-in-loodramen uitgevoerd.

Korte cursussen

Het is mogelijk om cursus te volgen in de volgende technieken: glas-in-lood, glas-in-koperfolie en glasfusing. Er wordt les gegeven in kleine groepen van maximaal zes personen. Er is plaats voor zowel beginners als gevorderden.
Een korte cursus duurt 6 weken ( na de zomer van 2017 verandert dit in 8 weken).

De lessen worden bij voldoende belangstelling gegeven op maandagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en op maandag- en dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Het is in beperkte mate mogelijk om van deze lestijden af te wijken.

Zomerprogramma

Tijdens de zomermaanden wordt een jaarlijks wisselend programma aangeboden van uiteenlopende workshops, zoals bijvoorbeeld glas-in-lood, glasfusing, casting. In het voorjaar wordt het nieuwe Zomerprogramma bekend gemaakt op de website.

Glasacademie  Colorito

Voor mensen die meer diepgang wensen biedt de glasacademie een driejarig programma voor aankomend professionele glaskunstenaars.
De belangrijkste pijlers zijn glas-in-lood en glasfusing. Daarnaast is er aandacht voor glasappliqué, brandschilderen en casting. Het is de combinatie van technieken die zoveel mogelijkheden biedt en die het werken met glas zo fascinerend maakt.

Het programma van de Glasacademie geeft hen die dromen van een eigen glasatelier de mogelijkheid die dromen waar te maken.

Er is aandacht voor techniek, creativiteit en ondernemersvaardigheden.

De lessen worden gegeven op vrijdagochtend en zaterdag.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de websites www.vetrocolorito.com en www.glasacademie.nl.

U kunt natuurlijk ook even bellen, 06 39 22 98 14, of mail naar irene@vetrocolorito.com.

Buiten de lesuren bent u van harte welkom in het atelier.

  

Helene Doornebal

olie en acryl verf

Eerste is ‘Een schreeuw’ acryl op postzak

Tweede ‘kannen’ pastelpotlood op papier

Derde ‘moederschap’ oost-indische inkt en satestokje

Behalve met olie-en acrylverf werk ik ook graag met pastel(potlood) en teken ik met Oost -Indische inkt , hierbij gebruik ik een satestokje.

Mijn manier van schilderen is heel direct en wanneer ik met verf werk gebruik ik het liefst ongebruikelijke dragers zoals keukenkastdeurtjes,wijnkisten,rolgordijnen of een postzak.

Lesgeven

Ik geef schilderlessen op twee locaties; Voorschoten en Leidschendam

Daarnaast geef ik workshops monoprint .

Op afspraak

G. Dubus

onbekend

Nog geen info ingestuurd

Tilly Egbers

beeldhouwen, keramiek

Nog niet ingezonden

Patty van der Ende

keramiek, mozaïek

Patty van der Ende – End of Dull Art Mosaic
Van jongs af aan ben ik een creatieve allesdoener die zich sinds 2004 is gaan verdiepen in het maken van mozaïek, de diverse technieken en de materialen waarmee gewerkt kan worden.

Scherven maken me gelukkig 

Mozaïeken is grenzeloos verslavend en is zo veelzijdig, bijna alles valt te mozaïeken, elk project is anders en het verveelt me nooit. Er zijn zoveel denkbare ondergronden die je kunt verfraaien met glasscherven, kiezels, schelpen, of stukjes keramiek. Als er geen scherven zijn dan snij, knip of sla ik deze zelf om er vervolgens  schilderijen, decoratieve gebruiksvoorwerpen, spiegels, 3D objecten van te maken. Het liefst werk ik met glas Dit door de schoonheid, de vele kleuren en de toepasbaarheid van dit materiaal. Ik hou van muziek, sporten en heldere kleuren deze zijn een grote inspiratie voor mijn werkstukken.
Naast het maken van werkstukken, werk ik in opdracht,  help graag bij het uitwerken van  mozaïekideeën, en draag ik graag mijn passie over in workshops geschikt voor kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden.

Website: www.endofdullart.nl

Maaike van de Gevel

beeldhouwen, keramiek

“Als ik beeldend werk, kom ik heel dicht bij mezelf.”

 

Haar opleidingen in de kunst en het kunstdocentschap volgde Maaike aan de Hogeschool van Amsterdam en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij was lang werkzaam in het Haagse kunstonderwijs en geeft nu, naast het werken in haar atelier, cursussen o.a. in keramiek en bronsgieten bij De Beeldhouwwinkel op de Haagse Binckhorst.

In 2015 startte Maaike met de biografische serie “Adem”, die bestaat uit een opeenvolging van werken in diverse materialen en technieken, waaronder Porselein, Vilt, Aardewerk en Brons. Ze onderzoekt in haar werk thema’s die dicht bij haar staan in het dagelijks leven. De ademhaling, die bij Maaike lang niet altijd vrij stromen kan, inspireerde haar tot het maken van onder anderen longen en ademwolken in verschillende verschijningsvormen. Van heel letterlijk tot meer geabstraheerde weergaven.

www.maaikevandegevel.nl

Ademruimte  Ademwolk    Long  ik adem

Anneloes Groot

olie en acryl verf, plein air

Anneloes Groot ,  zie ook websites oa  scheveningen 1813-2013

Vanaf 1979 al schilderend betrokken bij het Scheveningse, voor die tijd de sfeer vanuit de vissersfamilie meegekregen. De veranderingen in de tijd rond oa. de haven vastgelegd waaronder de nettenboeters, kuipers, rokerijen haringsnijdsters maar niet te vergeten de scheepshelling. Klederdracht en de taal Vele initiatieven volgden.

 Opleiding

1e graads onderwijs bevoegdheid tekenen en textiel docent, diploma 1979 KABK

1980-87 BKR Beeldend Kunstenaar1 jaar stedenbouw, 1 jaar micro-milieu

Vele studiedagen op innovatie beleidsvlak en architectuur. cultuurparticipatie, ed.

ZZPer Beeldende Kunsten 1980 tot heden, op locatie schilderen is mijn passie.

Werkzaamheden

1980-heden tekeningen voor verschillende archieven 

                    Bouwfases in de veranderende omgeving , oudbouw en nieuw ,

  1. voc schepen, scheepwerven. Tramtunnel Den Haag,

                   stations, bruggen  door het hele land,

                   Ontwikkeling Nieuwe Boulevard Scheveningen 2010- 2011

                   daarnaast portret opdrachten o.a. musici van vele orkesten.

                   ook de Turkse vrouwen in Scheveningen in de jaren 80.

Oa. Voor Gemeente archief Den Haag, Amsterdam, Schiedam, Delft,

       Haags Historisch museum, Schevenings museum en vele bedrijven.

    https://www.haagsekunstenaars.nl   Stroom kunstenaar  sinds 1980,

Nevenwerkzaamheden

Ideeen  uiten, Waarbij de cultuur historie als onwikkelingsfactor is toegepast.

de waarde van ons erfgoed in een perspectivisch daglicht is geplaatst.

Bv. Hoe een stad, een regio gegroeid is, waar de produkten gemaakt zijn en welke veranderingen  hebben plaatsgevonden. Die kennis  over veranderingen die voor de huidige en toekomstige bewoners behouden dient te worden. Oa de eerste Haagse milieumarkt opgezet in 2010.

Op Scheveningen http://www.scheveningentoenennu.nl/strandschilders/2000heden/groot1/index.html

Binnen de culturele  ontwikkelingen de kwaliteit van de eigen indentiteit een gezicht proberen te geven. Zo was ik in de jaren tachtig al betrokken bij het museum en hield ik mijn eerste tentoonstelling aan de haven in 1985, en 30 jaar betrokken bij vlaggetjesdag. Maakte ik een fiets en wandelboekje met de monumenten op Scheveningen later Bad-Dorp Haven binden door een route was oa. Een idee die voor velen inzicht geeft in de verschillende sferen van Scheveningen. Zo heb ik ook  die de geschiedenis. van de Boulevard in 2009 bij de gemeente ingediend.

Zelfstandig Kunstroutes uitgezet vanaf 2000, daarna medewerking  verleend aan

opzet Art and Jazz en KopS , Veel kunstenaars zijn de laatste 7 jaar actief op Scheveningen oa. KopS met veel plezier draag ik ook hier mijn steentje bij.

Sinds 2000 had ik tot 2013  een eigen tijdelijke  galerie Duindorp die zich met der jaren verplaatste,

Momenteel tot maart 2018 kunt u mij vinden in de Oude kerk van Scheveningen.

 U kunt een workshop volgen.

Schilderen op locatie, strand(bad), boulevard, haven  duin en dorp. Maar eerst even bellen of ik in de buurt ben 06-24585837.

Noëlle van der Hagen

textile arts

 

Miles Davis: “Don’t play what’s there, play what’s not there”

Licht, kleur en glans kenmerken het werk van Noëlle. Zij vindt haar inspiratie in jazzmuziek en brengt de dynamiek van jazz in beeld: de lichten van het podium, de klankkleuren van de muziek en de glans van de instrumenten. Zij schildert met stof en werkt met glanzend, transparant organza, stoffen met heldere kleuren en glimmend garen. Soms 2D, dan weer lichtobjecten in 3D. Uiteindelijk resulteert dit in lichtheid, openheid, kleur en transparantie. Kracht, beweging, ritme en vrijheid. Een dialoog tussen kleur en vorm, abstract en realistisch. Haar werk roept nieuwsgierigheid op, maar is ook leuk en verrassend.Waar zij blij van wordt, is scheppend bezig zijn met hoofd, hart en handen, het liefst met een jazzy muziekje op de achtergrond.

Tijdens haar loopbaan in het bedrijfsleven als communicatie trainer en coach is zij gestart met textielkunstopleidingen. Deze heeft zij in het voorjaar van 2019 met een Master Textile Art afgerond. Sinds begin 2019 werkt zij voltijds als beeldend kunstenaar.

Meer informatie op mijn website: www.noellevanderhagen.nl
Contact: info@noellevanderhagen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Henk Hannemann

onbekend

Nog niet ingezonden

Ingrid La Haye

sieraden

De edelmetalen sieraden van Ingrid La Haye zijn ieder uniek en handgemaakt.

“Bij het vervaardigen van mijn sieraden maak ik gebruik van materialen als het puurste zilver, goud en koper, glas, parels en mineralen, en laat ik mij inspireren door de organische vormen uit de natuur. De golven van de zee, de structuur van boombast, de vloeiende lijnen van schelpen en zand, de kracht van naaldbomen en de zachtheid van de wind. Deze bijna voelbare energie vorm te geven in mijn sieraden geeft ultieme voldoening.”

Ingrid La Haye, beeldend kunstenaar, is Cum Laude afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Haar sieraden zijn via de website, in haar atelier en tijdens exposities te bezichtigen en te koop.

Ook creëer ik in opdracht een sieraad speciaal voor jou….!

“When a woman rises up in her glory,

her energy is magnetic and her sense of possibility contagious”!

Meer informatie staat op mijn website

Tiane Heins

beeldhouwen

Tiane over haar beelden:
De abstractie van de vorm staat altijd in relatie met de structuur van de steen.
Daarbij gaat alles om de mooie uiteindelijk vorm, waarheen de steen zelf de weg wijst.
De steen moet steen blijven en zij moet gelukkig zijn met zichzelf.

Winnaar derde Wintersurprise-wedstrijd bekend!

 Zondag 6 januari werd in Muzee Scheveningen de derde Wintersurprise onthuld. Het is een sculptuur van kunstenares Tiane Heins. Uit een plaat van albast, maakte zij een beeld. De dikte van de plaat was een beperking maar dat zou je niet zeggen wanneer je het beeld ziet. Aan elke zijde is het volkomen anders.

Tiane Heins is autodidact. Naast een betaalde baan is zij ‘aan de gang gegaan met steen’ zoals ze het zelf vertelde tegen de jury. Daarbij kan het materiaal haar niet hard genoeg zijn. Bij voorkeur werkt ze met marmer. Lijnen zijn voor haar belangrijker dan details.

De winnende sculptuur heeft de naam ‘ontluikend’ maar is, volgens de jury, voor zoveel interpretaties vatbaar dat het helemaal binnen de wedstrijdcriteria van de Wintersurprises valt. Vooral als je het kunstwerk van alle kanten goed bekijkt.

Dat kunt u ook! De sculptuur is tot 1 februari a.s. te zien in de Bad- en strandzaal van Muzee Scheveningen. En als u het erg mooi zou vinden, voor bijvoorbeeld bij u thuis of op kantoor: het is ook te koop. klik hier voor contact met Tiane.

Kijk ook eens op

www.beleefmijnbeelden.nl

 
Allyn uitgevoerd in serpentijn.

Golfbeweging in witte en zwarte albast

Gerard Heijmen

glas

Glazen plafond

Flory Hofland

schilderen acryl en pastel, beeldhouwen

Schilderen en tekenen zijn vanaf mijn kindertijd een grote passie. Na mijn opleiding heb ik lang lesgegeven aan kinderen en volwassenen. Later maakte ik in opdracht veel portretten, tot ik vrij wilde werken, zonder beperkingen naar mijn eigen idee en de emotie van het moment. Van figuratief naar abstract, met altijd iets herkenbaars.
Naast mijn beeldend werk ben ik o.a. actief in het bestuur van KopS (Kunst op Scheveningen).

 

Jon Houkes

fotografie

Jon Houkes

Storytelling Art Fotography

Magic is everywhere

Zee, strand, bos en duinen, de wisseling van de seizoenen, elke dag is er wel iets, dat roept om gefotografeerd te worden. Een beeld passend bij een thema om toe te voegen aan een serie. Het zien en vastleggen van het onverwachte, van datgene wat niet klopt met de realiteit. Het vervreemdende effect van een situatie, een bijzondere ontmoeting of een detail, waarbij vorm, kleur of contrast uitgangspunt is. Naast de pure fotografie, pas ik regelmatig verschillende technieken toe om foto’s te combineren tot collages, soms zelfs zodanig te veranderen, dat er een totaal nieuw beeld ontstaat.

website: https://jonhoukes.com

 

Corrie Huguenin

olie en acryl verf

Overal zijn beelden, kleuren, licht en emoties die je raken

Met het vastleggen van deze impressies begint

de uitdaging voor het nieuwe kunstwerk

Interesse voor Beeldende Kunst loopt als een rode draad door mijn leven.

Na mijn pensionering kwam er tijd voor een nieuwe uitdaging en is het schilderen weer op gepakt.

De vroegere opleiding aan de Academie te Rotterdam en cursussen bij kunstenaars kwamen daarbij goed van pas.

 

Mijn inspiratiebron is de actualiteit, de wereld om me heen.

Nu het wereldbeeld zo chaotisch is richt ik me vooral op de natuur en haar schoonheid.

Dat vertaald zich in  “Kleurrijke, verstilde landschappen om bij weg te dromen “.

Ik gebruik gemengde technieken, acryl en olieverf.

 

Lid van divers kunstverenigingen o.a. BBK, Art&jazz, Kuco, KGV.

Exposities zijn er jaarlijks bij : ICC en Eurojust(Den Haag), Keukenhof, Galeries en Gemeentehuizen .

Daar worden werken gekocht door liefhebbers.

Ook sta ik graag op grote kunstmarkten.

 

tel 0715615992

email c.huguenin@xs4all.nl

website www.corriehuguenin.nl

J. Ingwersen

onbekend

Nog niet ingezonden

Meggie Janssen

glas

Sinds 3 jaar huurt ze op maandag een atelier om te werken aan haar ideeën voor glas.

Glas is een materiaal dat haar uitdaagt. Glas is sterk en fragiel, hard en door verhitting zo zacht als boter. Door het te snijden, slijpen en te versmelten maakt zij er de mooiste objecten van. Ze polijst het voor een gladde chique uitstraling of houdt het juist scherp en ruw. Glas vangt het licht en laat haar ontwerpen nog meer stralen. Ook geeft  licht meer diepgang aan de kleuren.

In haar vrij werk is duidelijk haar voorkeur voor kleur te zien. Ze verwerkt het glas tot sieraden soms in combinatie met zilverdraad, ze bouwt met glas doormiddel van ver-lijming, versmelt het tot objecten en maakt er in combinatie met hout design meubelen van. 

Ze maakt gebruik van de techniek fusing, het versmelten van glas in een computergestuurde oven en werkt het liefst met  bullseye glas. Dit glas heeft de eigenschap dat het kleine belletjes in zich heeft wat het glas levendig maakt.

Iedere maandag kun je (na afspraak) bij haar terecht voor een workshop glasfusen. 
Meer informatie en foto’s van haar werk: www.cijfersenglas.nl

John-eric Johnson

nog onbekend

Margot de Jongh

beeldhouwen

Hugo Jungschlager

Hugo Jungschlager

schilderen

Pieter Kaltner

olie en acryl verf

Nog niet ingezonden

Inge Karel

schilderen

nog onbekend

Selma Kaijen Broekman

Selma Kaijen Broekman

illustreren, schilderen, zingen en tekenen

In het rijk der liefde is niemand zwart wit!

  selmabroekman@gmail.com

Nicola Kipper

olie en acryl verf

Nog niet ingezonden

Enny Kleikamp-van Leeuwen

alles wat 2D is

Facebookpagina “ Enny Art” YouTubekanaal “ Jan van Nassau”

Ries Kleijnen

nog onbekend

Eveline Klinkhamer

Eveline Klinkhamer

schilderen

Gerda Klop-Bosman

onbekend
Gerda klop Bosman
Geboren te Zaandam in 1948
Sinds 1971 wonend in Den haag
Opleiding ; coupeuse 
Dus heb ik veel met vormgeving te maken gehad,
En altijd veel interesse gehad in tekenen, in de jaren 80
heb ik 9 jaar les gehad op het Koorenhuis in den haag, met aquarelverf, later ben ik gaan werken met acrylverf, 
pastelkrijt  en nu met olieverf.
Ik heb nu zeer uiteenlopende werken, abstract en figuratief
en door elkaar
Ik heb geen website

Martine Knoppert

glas

Martine Knoppert is kunstenaar met het voorkeursmateriaal glas. Daarnaast is zij docent en schrijft zij vanuit de praktijk over glastechnieken.

Haar cursussen geeft zij niet op haar atelier aan huis in Den Haag maar op twee cursuscentra. De ene locatie is Zuid 57 in Den Haag aan de Zuidlarenstraat 57 waar ook theater Dakota huist.

De andere locatie is CKC & Partners, op het adres Leidsche wallen 80 in Zoetermeer.

Voor meer afbeeldingen van haar veelzijdige werk en voor informatie over cursussen en haar naslagwerk ‘Glasbewerken’ kunt u kijken op de website: www.martineknoppert.nl

Margreeth Kortekaas

olieverf en aquarel

Margreeth Kortekaas

 www.margreethkortekaas.com

Margreeth Kortekaas werkt momenteel aan het project “ MY BEST FRIEND”: dierportretten in diverse formaten en technieken (zoals olieverf, aquarel, mixed media etc.), veelal in opdracht.

Margreeth Kortekaas is opgeleid aan de KABK in Den Haag en was als docent schilderen en kunst verbonden aan de Hoge School vd Kunsten Utrecht.

Margreeth Kortekaas is in this moment working on the project : “MY BEST FRIEND”: animalportrets in various formats and technics (as oilpaint, aquarel, mixed media etc), often in commission.

Margreeth Kortekaas had her education at the KABK in the Hague and was connected to the School of the Art Utrecht as professor in painting and art.

Sarah aquarel, Joris en Diesel olieverf op doek.

 

 

Carla Krutzen

bronzen, zilveren en gouden sieraden


Carla Krutzen

18-05-1949
Vormgevend kunstenaar en edelsmid,                                                                                                                                                                                                                                   gespecialiseerd in de koud smeedbare (zachte) metalen

                                                                                                                                                                                               

Website: www.carlakrutzen.nl 
                                                                                                                                                                                                                                      

 Het gebeurt gewoon!

Ik loop en kijk om me heen.
Zie het liggen, hangen of drijven.
Ik pak het op, breek het af of vis het uit het water.
Ik neem het teder mee naar huis.
Daar geef ik het een zichtbare plek.

Dan ontstaat er een gevoel over schaal, vorm en kleur.
Langzaam en bijna als vanzelf groeit dit gevoel in mijn hoofd uit tot een kleinood.
Dit proces is niet meer te stoppen.

Dé techniek komt om de hoek kijken.
Het gaat weer een uitdaging worden.
Weer een kluizenaarsleven met slapeloze nachten.
Dit stopt wanneer het werkelijkheid is geworden.
Daar kan niemand mij bij helpen.

Het is af!
Nu nog een foto voor in mijn boek.
Even koesteren.
Dan komt de juiste persoon het de wereld indragen.
Daar word ik blij van.
Er is weer plaats voor een nieuw begin.
De reden van mijn bestaan gaat door!

2015
Carla

 

 

Brigit Law-Loman

model tekenen

Brigit Law-Loman De werken van Brigit verleiden tot het verkennen van de wereld met menselijke poses. Intens maar ook rauw zet ze haar modellen op papier. Kwetsbaar en naakt. Met houtskool tekent, veegt en modelleert ze haar figuren. In het creatief proces onderzoekt ze het menselijke verlangen naar eenvoud, vrijheid en (zelf)liefde, in een wereld van toenemende angst en complexiteit.

The Butterfly Tattoo – uit de serie ‘Isolation’ gemaakt tijdens de corona crisis, houtskoolbewerking op transparant papier

Leonardo – uit de serie ‘Extreme expression’, houtskoolbewerking op papier

Brigit – selfportrait, houtskoolbewerking op papier

Donald de Leest-Kol;insky

veelzijdig

Birth of the Bird

  Mijn existentie

Evelien de Leeuw

inkt, potlood, acrylverf, pastel

 

 

 

 

Evelien gebruikt verschillende materialen en technieken. Ze houdt van deze afwisseling.

Ze werkt veel met aquarel, maar soms ook met inkt, potlood, acrylverf, pastel of een combinatie van materialen.

Evelien haalt inspiratie uit de natuur en de plaats van de mens daarin.

Ook het dagelijks leven biedt aanknopingspunten.

Ze heeft van jongs af aan veel getekend en geschilderd.

De afgelopen jaren volgt ze lessen bij Silvia Clavijo.

 

Werken expositie Korte Vijverberg 2:

Corona 1: Angstig op afstand, 29 x 20 cm, Oost-Indische inkt en oliepastel, € 60,-

Corona 2: Thuis terugvinden, 29 x 20 cm, aquarel en Oost-Indische inkt, € 60,-

Informatie: evelien.de.leeuw@kpnplanet.nl

Will Leonard

schilderen, collage

Peter van Leusden

Peter van Leusden

schilderen en tekenen

— Opleiding: o.a. Kon. Academie in Den Haag 

In mijn huidige werk schilder en teken ik stedelijke structuren, bouwwerken, natuuronderwerpen, de menselijke figuur en portretten. De gemeenschappelijke noemer is het realistisch uitbeelden van onderwerpen, maar deze op allerlei manieren zo veranderen dat er een eigen verhaal ontstaat qua inhoud en vorm.—

 

Ik word vermeld op de website van ArtiShock. Mijn eigen website www.petervanleusden.com is op dit moment in revisie.

 

 

 

 

 

 

 

Blauwe toren

 

 

 

 

 

 

 

 

Boshuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Downtown

 

 

 

 

 

Website www.petervanleusden.com (under construction)

Corien Lievens

mozaïek

Mijn naam is Corien maar ik ben meer bekend als uniekmozaiek.nl.
zowel op facebook en mijn website zijn verschillende kunstwerken te zien.
Ik maak al jaren mozaïeken waarvan de laatste jaren vooral vrouwen torso’s .
Zowel met glasmozaïek als keramiek tegels en in mijn laatste werkstuk maak ik ook gebruik van kralen enz.
In mijn atelier aan huis geef ik ook kleinschalige workshops.

Lydia Lindo-TvB

schilderen, (olieverf), digitaal

Lydia Lindo-Teding van Berkhout ( 1948)  laat zich verrassen door onderwerpen die plotseling op haar pad komen, zoals doorkijkjes, bijzondere luchten, opkomende volle maan en andere kleurschakeringen.

Die legt zij vast met een eigen sfeer in verf, houtsnede en/of digitale technieken.

 

Contact: 0620967940

lydialindotvb@hotmail.com

 lydialindotvb.tumblr.com

Gryts Lootsma

olie en acryl verf

Waakse
Bij mij gaat het om groei en ontwikkeling ‘Waakse’ in mijn Friese moedertaal. Dat zie je in etsen, tekeningen, schilderijen, installaties, portretten en sieraden. Hergebruik van grondstoffen staat centraal; ‘upcycling’. Als een soort ‘gebouwendokter’ ontwerp ik ook vrolijke, groene oplossingen voor saaie, stenige pleinen, gevels en daken. Dat vermindert hittestress in de stad en zorgt voor een fraaier en gezonder leefklimaat door opvang van CO2 en fijnstof. Bovendien geeft het aanleiding tot gesprek over duurzaamheid en natuurbehoud; sociale cohesie.

J. Louz

onbekend

Nog niet ingezonden

Yvonne Meulman

olie en acryl verf, poezen

Het schilderen van poezen komt voort uit mijn liefde voor deze dieren met hun vaak prachtige ogen,  een alles of nietszeggende blik, dat vind ik boeiend en het is steeds weer een uitdaging die blik op het doek te krijgen.

Poezen schilderen vind ik wonderlijk, spannend en ook verslavend. Vaak schilder ik ze op plaatsen waar je normaal geen kat zal zien zoals op het strand of in de duinen, ook wel met een hoed of ander  hoofddeksel.

Als u ernaar kijkt, hoop ik dat u zich ervoor open kunt stellen, u hoeft niet te oordelen, alleen maar te kijken en te genieten.

Yvonne Meulman

www.yvonnemeulman.nl

pastoorke poezenbeesten

pastoorke poezenbeesten

 

boos poezenbeesten

boos poezenbeesten

diesel poezenbeesten

diesel poezenbeesten

Koos Modderman

landschapschilder

Koos Modderman Landschapschilder
Den Haag 04-07-1946. Woonachtig en werkende te Voorburg.

Ik leg het Nederlandse landschap vast in eerste plaats in foto,s genomen tijdens mijn veelvuldige wandelingen c.q. fietstochten. Toch teken of aquarelleer ik ook regelmatig ter plaatse.

Daaruit ontstaan, soms na enige tijd, geschilderde reflecties, die letterlijk gekleurd worden door mijn stemming en behoefte. Als waren het secundaire, meer innerlijke impressies van dat landschap.

Bomen en boomgroepen zijn eigenlijk altijd hoofdrolspelers in dat landschap. Wat mijzelf opvalt, is dat ik eigenlijk heel bewust uitgaat van een bepaalde sfeer die ik op wil roepen. Deels door specifiek  kleurgebruik, maar ook steeds meer door atmosferische situaties. Ik werk zowel op doek als op papier. Meestal in Mixed Media.

Qua opleiding ben ik autodidact, met dien verstande, dat vaak hele goede docenten van naam heb gehad, maar daarbinnen altijd toch een sterk beeld had van wat ik bereid was op te pikken. Die zelfstandige onderzoekende houding heeft mooie werken en ook mooie relaties opgeleverd. Ik mocht en mag nog vaak een vraagbaak zijn voor diverse personen, actief op diverse niveau,s. Op mijn beurt mag ik heel bescheiden zijn, want er zijn zoveel prachtige, zeer getalenteerde mensen om mij heen.

Er is nog ontzettend veel te leren en te ontwikkelen vanuit mijn verwondering en leergierigheid.
Just for fun.

De resultaten zijn in nationale- en internationale privé collecties, kunsthandelaars, alsmede bij Kunst.nl BAS Busines Art Services.
Er zijn regelmatig exposities, waarin mijn werk geëxposeerd worden.
Mijn website bevat een webwinkel en ook sta ik open voor eventuele opdrachten.

koos-modderman.nl
tikomod@gmail.com

0648709253

 

 

 

 

 

Ochtend in Gelderland

 

Ravestestein ingelijst

 

 

 

 

 

Ravestein

 

 

 

 

Sereniteit

Elsbeth Morra

olie en acryl verf

Nog niet ingezonden

Laurie Neale

nog onbekend

Mirjam Oba

schilderen en keramiek beelden

Dit is een Française die naar (Constantinopel ) nu Istanbul reist om een Ottomaanse Sultan te ontmoeten omdat ze er zo verliefd op was! Hoe het verhaal verder is gelopen moet ik nog even uitzoeken.

Acryl op canvas doek 50 x 50

Noha Obeid

beeldhouwen

Noha Obeid

Noha vindt haar inspiratie in het beleven van de tegenstellingen als mooi en lelijk, transparant en massief, kwaad en goed, heden en verleden en abstract en figuratief.

Zij werkt met natuurlijke materialen, zoals allerlei soorten steen, halfedelsteen, brons en hout. Het boeit haar bijzonder om het veranderen van de materie te realiseren en te beleven. In haar eigen atelier zijn haar beelden te bezichtigen.

Voor verdere informatie zie www.nohaobeid.nl

 

Jeanette Olyhoek

beeldhouwen, olie en acryl verf

Jeanette Olyhoek creëert zowel abstracte structuur schilderijen als landschappen tot stand gekomen in de vrije natuur en portretten in olieverf. Daarnaast is zij beeldhouwer in steen en maakt zij portretten in klei. De beelden van Jeanette komen tot stand volgens de methode ” taille directe “. Bij deze methode wordt de steen gevolgd en resulteert in abstracte of semi- abstracte werken. Een andere methode die Jeanette toepast is direct uit de steen gehouwen portretten en klei portretten, die na het bakken eventueel in brons kunnen worden gegoten. Jeanette Olyhoek laat zich inspireren door alles om haar heen.
Geïnspireerd door haar omgeving geeft zij de indrukken en impressies weer in haar beelden en plein air geschilderde landschappen.

Ga voor meer info naar haar website www.sebasart.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marianne den Otter

nog onbekend

Liesbeth Pezie-Baan

Liesbeth Pezie-Baan

Arline van Raffe

tekenen, schilderen en kermiek

Arline van Raffe tekent, schildert en maakt keramiek.
Ze is lid van de IAC (International Art Club) en heeft daar in het bestuur
gezeten.
Kijk op haar website in de galerie voor haar werken.
www.arlineartline.nl

Natalia Oyarce Schwermer

Ik ben Natalia Oyarce Schwermer en ik maak sinds 1993 encaustiek-schilderijen!

Encaustiek is een techniek, die uit het oude Egypte stamt en die toen, vanwege de houdbaarheid en helderheid van de kleuren, veelvoudig gebruikt werd. Zo werden o.a. de muren en de sarcofaag van het graf van een overledene beschildert.

Ook gebruikten kunstenaars deze techniek voor andere projecten. Resultaten van de toenmalige hoogcultuur bewonderen wij tegenwoordig ook op prachtige beelden en muurschilderijen, waarop én mythologische scénen én idyllische landschappen met impressionistische stijl te zien zijn.

Het woord encaustiek is van Griekse komaf en betekent zoveel als ‘inbranden / met vuur verwarmen’. Wat er ‘ingebrand’ wordt is (bijen-) was, waar kleurenpigmenten doorheen gemengd zijn. Omdat het vroeger echter moeizaam werk was – ze moesten telkens een spatel verhitten- is de techniek door de opkomst van de olieverf langzaam in vergetelheid geraakt.

Sinds enige tijd is de encaustiek-techniek echter weer populair aan het worden omdat men met moderne, gebruiksvriendelijke apparatuur de was sneller kan smelten. Zodoende kan men de kunstschilderijen eenvoudiger ontwerpen.

Ik heb daarom ook veel plezier om mijn gevoelswereld op een abstracte wijze in mijn schilderijen te verwerken en tot uiting te brengen.

Kijk voor meer informatie op www.kunst-apart.com

Catherine Pineau

keramiek

Catherine Pineau – beelden van keramiek

Na haar eerste jaren in Frankrijk heeft Catherine een groot deel van haar jeugd in Algerije gewoond. Door vele verhuizingen moest ze zich steeds aanpassen aan een andere omgeving, nieuwe relaties opbouwen. Soms ziet ze zichzelf daardoor als haar lapjesvaasvormen: flarden die aan elkaar geplakt zijn. Kwetsbaarheid versus weerbaarheid wordt vertaald in haar vrouwenfiguren.

Sinds 1984 woont ze in Nederland en hier heeft ze wortel geschoten. Vrijwel direct begon ze met cursussen keramiek. In 2006 heeft ze de opleiding keramische technieken bij de SBB in Gouda afgerond.

De vormen van haar beelden lopen sterk uiteen. Sommige zijn concreet en herkenbaar, bijvoorbeeld zuidelijke bouwwerken of gestileerde vrouwbeelden. Andere doen denken aan rotsen of gebladerte. Ook komen openingen en doorkijkjes vaak terug. Ze heeft er zelf geen verklaring voor. Je zou het kunnen interpreteren als een uitnodiging om verder te kijken, verder te zoeken dan de oppervlakkige waarneming.

 

Site: www.pineau.exto.nl 

carola plas

schilderen

carola, geïnspireerd door ‘t dagelijks leven & de natuur, schildert met acrylverf.

zij houdt van experimenteren met verschillende technieken & materialen die zij in haar schilderijen toepast waardoor onverwachte texturen, ruimtelijke sfeer en gelaagdheid ontstaan. 

wikkend & wegend komt carola’s werk geleidelijk tot stand, een boeiend proces.

 

carola.littel@gmail.com

06 53785093

www.kunstenaarsinhetstatenkwartier.nl/c-a-r-o-l-a/

 

Elly Poldervaart

stylist, textiele werkvormen

Nog niet ingezonden

Tatty Maria Pronk

olie en acryl verf

 

Violet Roest

schilderen en 3D

info@expressie.nl

www.expressie.nl

Ineke Roos

keramiek

Anja de Roos

textiel

Helende kunst  

Textiel, 3d objecten en schilderijen

www.anjaderooskunst.nl

aderoos.blogspot.com/
anjaderooskunst.nl

Tosca Rossewij

keramiek

Nog niet ingestuurd

Evert van Rijssel

onbekend

Nog niet ingezonden

Bert Scheijgrond

Bert Scheijgrond

tekenen, schilderen, boetseren, muziek

DeMunhik ligend versie 2 – acryl op paneel – 17 januari 2020

DeMunhik ligend versie 2 – acryl op paneel – 17 januari 2020

Bart – pastel – 100 x 70 cm – standen 10 tot 15 min – modelwerkplaats Koorenhuis 9 n0vember 2018

Ursel Walburga Scholz

Ursel Walburga Scholz

schilderen

Sinds mijn kindertijd is tekenen mijn liefste bezigheid.
Ik herinner me aan een tekenwedstrijd op school, toen won ik de 1e prijs. Dit is een bloemenbeeld geweest, chrysanten, het werd zelfs in China getoond.
Om te begrijpen, ik ben in Oostduitsland – toen DDR – opgegroeid en daar bestonden verbindingen met dit land.
Na beëindiging van mijn professionele carrière stortte ik me vol enthousiasme op het schilderen.
Ik heb een opleiding in Acryl en met olieverf schilderen gehad bij uitstekende kunstenaars in Duitsland en Nederland.
Met bijzonderheid vermeld ik de naam van Anemieke de Roy van Zuijdewijn, die mij de schildertechniek van de oude Hollandse meesters leerde.
Mijn favoriete objecten zijn landschappen architectuur grafische elementen tot abstracte vormen.
Ik leg me daar niet op vast, mijn werken komen uit de tijd en het innerlijke gevoel in me zelf.
Sinds 2004 heb ik een eigen Atelier met wisselende tentoonstellingen.
Mijn 2e residentie is sinds 1993 in Scheveningen, waar de zee, het historische stadsbeeld van Scheveningen en Den Haag me steeds weer inspireert.

 

Sea oil+acrylic on canvas

 

Meditation oil on canvas

 

 

atelier@ursel-scholz.de

www.ursel-scholz.de

Leon Schröder

Leon Schröder

fotografie

Sandra Simonis

onbekend

Nog niet ingezonden

Will Snijders-Twilt

sieraden

Will Snijders-Twilt

Al vele jaren werkt Will Snijders-Twilt graag met meerdere materialen en technieken,

zoals bijvoorbeeld de eeuwenoude techniek haken.

Zij maakt objecten geïnspireerd op de natuur, maar ook haar verzameling tasjes

heeft haar kunnen inspireren.  De Reticule serie.

Haar unieke sieraden zijn gemaakt van fragiel haakwerk/ edelsmeed werk

met daarin bijvoorbeeld: zoetwaterparels of edelstenen verwerkt.

Will werkt en woont in Den Haag en zij is autodidact.

https://www.willsnijders-twilt.com/

http://willsnijders-twilt.kunstinzicht.nl/

atelierwillt3@gmail.com

Henneke van der Spek

driedimensionale vormgeving, textiele werkvormen

A plastic crap Crab. Is this the Oceans future?

Henneke van der Spek heeft  zondag 3 maart 2019 de voorlopig laatste Wintersurprise in Muzee Scheveningen gewonnen.
Het materiaal van het vijfde Wintersurprise kunstwerk bestaat uit gerecycled plastic.
Het kunstwerk is te bewonderen in de Bad- en Strandzaal van Muzee Scheveningen, aan de Neptunusstraat 90-92.

Lisett van Steeden

schilderen, fotografie en ontwerpen

Lisett maakt gebruik van diverse technieken en materialen in haar werk waaronder aquarel krijt, acrylverf, fotografie. Soms ook een mengvorm in collages. In haar posterontwerpen wil ze verschillende kanten op kunnen springen… meestal in foto verband of zuivere typografie. 

De vader van Lisett had een export bedrijf in  Argentinie opgezet zodoende immigreerde de familie er naar toe.
Het werd aldaar  een Engelse gemeenschap , Hurlingham , waarin ze opgroeide.

Na het behalen van “O” en “A” Level ,Cambridge  waaronder ook Art als vak kiest besloot Lisett die richting te volgen ,ook gezien schoolse posters met positieve prestaties.

Zodoende meld zij zich aan bij de KABK te Den Haag en werd aangenomen om de vijf jarige dagopleiding te volgen en verliet deze met het diploma  als Grafisch Ontwerper.

Jaren heeft zij als ontwerper gewerkt , zoals ook Docent Beeldende Vorming in het Voortgezet Onderwijs in het Westland.

Op de Kunst Academie, in deze richting,  krijgt men met verschillende disciplines te maken ,  waaronder ontwerpen ,calligrafie ,schilderen, tekenen; fotografie, typografie , zeefdruk etc.

Door opgedane ervaring , een geoefend oog , weet zij zich aardig aan te passen op verschillende gebieden in de creatieve wereld en vind workshops geven erg leuk.
Na drie jaar in Gorinchem gewoond te hebben is Lisett nu in Leiden en  is er wederom de mogelijkheid om te participeren bij A&J hetgeen ze in het verleden met veel enthousiasme ook een aantal jaren deed.

   

 

Christel Swarttouw-Hofmeijer

olie en acrylverf

Christel Swarttouw-Hofmeijer woont in Den Haag en tekent sinds haar jeugd portretten en figuren. Ze is de afgelopen jaren lessen gaan volgen bij enkele docenten om schildertechnieken en vaardigheden te verbeteren, eerst bij o.a. Saskia van Dijk en daarna bij Arjan van Gent, Atelier Sint Lucas in Den Haag. Van hen leerde zij schilderijen op meerdere manieren aan te pakken en een eigen ‘handschrift’ te ontwikkelen.
De laatste jaren schildert zij met name portretten, stillevens, abstract werk en landschappen. Bij portretten houdt ze ervan om de essentie van de persoon weer te geven. Ze schildert met een lossere toets.
In het schilderen kan zij veel kwijt: haar liefde voor kunst en passie voor schilderen vindt zich een weg op het doek. Soms begint zij aan iets en heeft ze geen idee waar het naar toe gaat, het kan dan nog alle kanten op. Dit zijn vaak leuke ontdekkingstochten op het doek! Andere keren heeft ze in het begin al een richting waar het schilderij naar toe moet gaan. Een nieuw schilderij is altijd weer een avontuur!
Belangstelling? Neem dan een kijkje op haar website: https://christelsgallery.com

Katina Taale-Helligrath

beeldhouwen, olie en acryl verf

Mijn beelden en schilderijen vertegenwoordigen de affectie

die ik voor beide kunst-arten heb.

Om een indruk te krijgen van de kunst die ik maak, verwijs ik

naar de website: www.katina-taale.nl

Myra Taubman

mozaïek, glas

Willy Thomassen

acryl verf/gemengde techniek

Ik werk met acrylverf en gemengde technieken. De maat van de eerste twee werken (acrylverf)  is 30 x 40 en die van het derde werk (collage en acrylverf) 46 x 62. De titels: ‘oneindigheid”, “Venice” en “emerging energies”.

 

Marleen Toebosch

schilderen

Min of meer improviserend zoeken naar vorm en kleur zijn voor mij bepalend en is daardoor de basis van mijn abstracte schilderijen.

Peter van der Toorn Vrijthoff

mozaiek

Wij maken mozaieken op een klassieke manier met geklooft glas z.g. smalti http://alldesign-nl.com/

Alberto Valentini

olie en acryl verf

Alberto Valentini werd in 1955 geboren in Sora (Fr), Italie, maar bracht zijn jeugd door in Toronto, Canada.
Na vijf jaar kunstonderwijs besloot hij in 1984 naar zijn geboorteland terug te keren, waar zijn ontdekkingsreis als kunstenaar pas echt goed begon. Hij volgde tot 1987 lessen aan de academie van Verona en reside/woonde vervolgens in diverse landen, waaronder Italië, de VS, Canada, Mexico, en Spanje, om zich in 1997 in Den Haag te vestigen.

Zijn reiservaringen dienen hem als permanente, rijke bron van inspiratie. Alberto is gefascineerd door de mystiek van het scheppingsproces. Om zijn creativiteit vrij te kunnen laten stromen stelt hij zich zo open mogelijk op, waarbij hij de techniek als middel tot zijn doel ziet.

Zijn creaties zijn positief, sterk en direct.

http://ilpittore.blogspot.nl/

Monica Verweij

lijsten

Truce Visse-Schmitz

onbekend

Nog niet ingezonden

Marianne van Vuren

tekenen, schilderen

MadebyMar, Mar van Vuren, tekeningen en schilderijen

De mens, de emotie, zieleroerselen en ieder zijn eigen gecreëerde ‘waarheid’ , dit alles boeit mij enorm en probeer ik te vertalen in kunst. Mijn werken zijn vaak dromerig, vertellen misschien wel een verhaal. Welk verhaal? Nee…dat vertel ik niet. Ik gebruik mijn fantasie om jou een beeld te geven. Aan jou de uitnodiging te kijken naar dat beeld: wat zie je nu eigenlijk? Waar denk je dan aan? wat doet het met je? Misschien creëer jij zo jouw eigen verhaal, jouw eigen ‘waarheid’ om het beeld wat jij ziet. Zo ontstaat een unieke coproductie: het beeld is MadebyMar, het verhaal eromheen MadebyU.

Van kinds af aan heb ik getekend en later ben ik ook gaan schilderen. Ik gebruik verschillende technieken, grotendeels zelf aangeleerd, maar ook jarenlang lessen gevolgd. Meestal werkt ik met acrylverf, fineliners, kleurpotloden, pastel, soms collage

Meer werk is te zien op mijn website madebymar.art, facebook.com/madebymar1, instagram.com/madebymar_art

Yvonne Wacht

olie en acryl verf

Yvonne heeft jarenlang schilderlessen gevolgd bij diverse kunstacademies, waaronder de KABK te Den Haag.

Zij schildert meestal op groot formaat en het is voor haar steeds weer een avontuur. Spelen met licht, donker, ruimte, kleur en vorm is een spannende en een steeds weer terugkerende zoektocht naar nieuwe vormen en uitdrukkingsmogelijkheden.

Haar specifieke interesses zijn; alles met betrekking tot zee en kust; een serie op groot formaat doek van bloemen in de sfeer van Georgia O’Keeffe; bomen (een serie van Berkenbomen is in de maak) en architectuur.   

Via een abstracte wijze van weergeven zoekt zij naar uitdrukkingsmogelijkheden met gebruikmaking van steeds weer verschillende technieken.

Wat zij vooral haar schilderijen wil meegeven is dynamiek; dynamisch in kleur en de wijze van aanbrengen van verf op het doek. 

Mijn achtergrond als fotografe helpt mij in het ontwerpen van mijn schilderijen. 

Ben je geïnteresseerd neem dan een kijkje op mijn website; www.yvonnewacht.com 

Joyce Weber

mixed media

monoprint my balloon

waarom hebben bomen tenen

Jan Westerhof

driedimensionale vormgeving

Nog niet ingezonden

Joke van der Wiel

driedimensionale vormgeving

Nog niet ingezonden

Mary-Anne Wiertz-Meulman

textiel

Mijn inspiratie voor het maken van mijn quilts komt voort uit mijn liefde voor kleur en textiel.

Ik probeer de spanning in mijn werk vast te leggen door de kleuren en de patronen van de stoffen zo te kiezen dat ze bijna altijd in harmonie zijn met elkaar. Spannende accenten breng ik aan met contrasterende kleuren.

Mary-Anne Wiertz

Leo Winkel

onbekend

Nog niet ingezonden

Joke van der Woude

waskrijt en vilt

Over mijn werk: ik werk altijd met muziek aan op de radio. Mijn favoriete zender is FIP, een franse radiozender die muziek uitzendt van klassiek via jazz naar echte rock&roll. Ook arabische muziek komt langs, duitse, spaanse en italiaanse muziek die voor mij niet bekend is. Heerlijk. Houdt me in mijn flow.

Al zo’n 30 jaar werk ik met waskrijt. En daar ben ik nog steeds niet op uitgekeken.Als ik begin giet ik terpentine uit de fles op mijn papier.Daaroverheen doe ik een laagje waskrijt in welke kleur dan ook die mij op dat moment aanstaat.Dan verschijnen er vormen of combinaties van vormen. Het papier is nog erg nat.Vaak zie ik dan al welke kant het opgaat. Het toeval speelt een grote rol. Als het mij niet bevalt haal ik alles weer weg, voor zover dat gaat en zoek nieuwe vormen. Dit kan een tijdje zo doorgaan. Onder de meeste van mijn tekeningen zitten 3 of 4 vorige tekeningen.

Ik heb een tijdje modeltekenen gedaan. Ook heel interessant. Tot ik merkte dat tekenen naar een voorbeeld/ de natuur mijn flow in de weg ging zitten. Ik wil absolute vrijheid in mijn werk. Ik wil ook niet gehinderd worden door een vooropgezet plan.

Ook mijn viltwerk komt zo tot stand. Hoewel je daarin natuurlijk weer wat minder vrij bent: je kunt niet alles voortdurend uithalen en opnieuw beginnen. Ik zoek dan naar wat vilt allemaal kan. Zo kun je het rekken zodat er iets driedimensionaals ontstaat. Maar ook bij mijn viltwerk is een vorm die er toevallig is, in snippers vilt, mijn inspiratie.

Als je mijn werk bij elkaar ziet, komen er thema’s bovendrijven: vissen, water,landschappen, dieren maar ook veel fantasie-vormen.Ook emoties zijn te zien. Verdriet. De kanker die mijn dochter geveld heeft komt ook terug in mijn werk.De poging om van wat stuk is weer een geheel te maken.

 

Yun Xie

beeldhouwen, olie en acryl verf

Yun Xie werkt met keramiek en acryl of olieverf op canvas.

De passie voor het maken van beelden en schilderijen komt voort uit herinneringen die meegenomen zijn uit China, haar vaderland. Daar waar keramiek al een heel lange geschiedenis kent. Door het schilderen en vooral het werken met klei voelt zij zich vrij en verbonden met de Chinese cultuur. Hetgeen zich uit in beelden en schilderijen die altijd een specifiek Chinees karakter kennen.

Haar beelden zijn altijd gericht op mensen in hun dagelijkse omgeving. Zij houdt van het gevoel dat mensen uitstralen en laten zien. Mensen geven haar de mogelijkheid om houdingen, posities en gevoelens in beelden te vertalen. Dat geldt ook voor haar schilderijen.

Vera Zegerman

keramiek, olie en acrylverf

Contact is het sleutelwoord in het beeldend werk van Vera Zegerman. Contact tussen contrasten, tussen mensen, tussen mens en kunst, contact tussen heden en verleden; het zijn allemaal thema’s die steeds terugkeren.

Zij schildert, maakt installaties, doet kunstprojecten en maakt keramiek objecten.

Zij werkt graag met klei en maakt daarmee unieke handgevormde objecten die er om vragen aangeraakt te worden. Men krijgt dan contact met het gladde glazuur en de ruwere huid van de met oxides bewerkte gedeelten en voelt de tegenstellingen tussen hard en zacht door de toepassing van bijvoorbeeld kunstbont of rijstpapier.

www.zegerman.nl

Jenneke Zoutenbier – van der Leeden

Jenneke Zoutenbier – van der Leeden

tekenen en schilderen