Wintersurprises in Muzee Café

De eerste verrassende Wintersurprise is vanaf zaterdag 13 november 12.00 uur te zien in Muzee Scheveningen. Een Wintersurprise is een kunstwerk dat meedoet aan de expositie die het publiek een winter lang verrast met mooie kunst.

 

 

 

 

 

 

 


Vijf Wintersurprises

Bij Stichting Art & Jazz zijn ruim 80 kunstenaars aangesloten, die allen mee kunnen doen aan de wintersurprise expositie. Dat kan in de vorm van een schilderij, een beeld, een installatie, textielkunst, glaskunst en mozaïek. De winterperiode november-maart levert maar liefst vijf Wintersurprises op die elk een maand lang te zien zijn in het sfeervolle café van Muzee.

Thema Café

Dit jaar vindt de expositie plaats in het museumcafé de Halve Vleet van Muzee Scheveningen. De naam De Halve Vleet is afkomstig uit de visserswereld. Het binnenhalen van de vleet – de in zee staande netten voor de haringvisserij – was een stevige klus. Halverwege werd meestal een korte rustpauze gehouden en kregen de vissers koffie. Ter ere van De Halve Vleet en het zware leven van de vissers op zee, is ‘Café’ gekozen als het thema van de Wintersurprises.

Wedstrijd

Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar de impact van onze kunst op u als kijker en publiek. Daarom kunt u meedoen aan de wedstrijd ‘meest verrassende Wintersurprise’. Iedere maand, bij ieder kunstwerk, kunt u een score geven. Uit de kiezers van het kunstwerk met de hoogste verrassingsscore wordt een publiekswinnaar geloot. De publiekswinnaar wordt vermeld op onze website en krijgt een gratis Art & Jazz Beeldenwandeling in Westbroekpark aangeboden. De kunstenaar van het winnend kunstwerk wordt Kunstenaar van de maand April.

Agenda Wintersurprises 2021/2022:

Zaterdag 13 nov

Zaterdag 11 dec

Zaterdag 8 jan

Zaterdag 5 feb

Zaterdag 5 mrt

Traditiegetrouw wordt op deze zaterdagen steeds om 12.00 uur de wintersurprise onthuld met koffie en zelfgebakken cake in museumcafé De Halve Vleet

Benieuwd? Kom kijken en laat u verrassen!

Locatie en openingstijden:

Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 92. Openingstijden: di.-za. 10.00-17.00 uur, zo. 12.00-17.00 uur.

Extra info deelname voor Art & Jazz kunstenaars:

Deelname aan deze expositie gratis. De inschrijving is open tot 1 dec. Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar bestuur@artandjazz.nl en vermeld de volgende gegevens:

  • Naam, adres, postcode en woonplaats
  • Telefoon
  • E-mail
  • Soort werk (2D of 3D)
  • Foto van je werk
  • Korte omschrijving van je werk
  • Verkoopprijs van je werk

Er geldt een simpele selectieprocedure: wie het eerste komt wie het eerste maalt.